Festival v Myjave v znamení 100.výročia ČSR
V areáli Trnovce sa od 15. do 17. júna uskutoční 59. ročník folklórneho festivalu.

31.05.2018 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Hlavný program je venovaný 100. výročiu vzniku prvej Československej republiky a nesie názov Bratia – Bratři. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Organizátori očakávajú účasť viac ako 1500 účinkujúcich z celého sveta. Do kopaničiarskeho kraja pricestujú okrem slovenských súborov aj kolektívy z Českej republiky, Maďarska, Srbska, Peru a Číny.

Program sa oficiálne začne v piatok 15. júna o 20.00 h, kedy sa uskutoční slávnostné otvorenie spojené s odovzdávaním Ceny festivalu. "Ešte predtým si budú môcť školáci dopoludnia v kultúrnom dome pozrieť program zahraničných súborov s názvom Veľký svet malým ľuďom,“ doplnil Hrin.

Sobota začne o 9.00 h tradičným Jarmekom pot mijafskú vežu na Námestí M. R. Štefánika v Myjave. Jarmok je súčasťou festivalu už 25 rokov. "Novinkou a tak trochu experimentom bude krátky interaktívny program Tancuje celá Myjava, ktorého cieľom je vtiahnuť do diania návštevníka areálu o niečo viac, ako očakáva. Počas neho sa taneční lektori pokúsia z divákov spraviť účinkujúcich a z účinkujúcich divákov," oboznámil s novinkou hovorca.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice