Na trať Trnava - Kúty sa vydá historický vlak 
Jazda sa uskutoční pri príležitosti výročia sprevádzkovania trate.

28.05.2018 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

 

 

Na sobotu 9. júna pripravuje Klub priateľov železníc (KPŽ) Trnavy a okolia v spolupráci s partnermi mimoriadnu jazdu historického motorového vlaku na trase Trnava – Kúty a späť, informoval web KPŽ.

Jazda historickým vlakom sa uskutoční pri príležitosti 120. výročia sprevádzkovania trate Trnava – Smolenice – Jablonica – Kúty v celej dĺžke. Mimoriadny motorový vlak pôjde v zložení motorový vozeň M 131.1, prípojný vozeň Blm a motorový vozeň M 152.0. Výber súpravy zodpovedá vozidlám, ktoré zabezpečovali niektoré vlaky na tratiach Trnava – Jablonica – Kúty v 60. a 70. rokoch a Kúty – Jablonica v 80. a 90. rokoch. Tieto motorové vozne tiež jazdili na trati Jablonica – Brezová pod Bradlom.

Mimoriadny vlak s predpokladaným odchodom z o 8.18 h z Trnavy pôjde po jednokoľajnej trati do Kútov a nutné križovanie s ostatnými vlakmi bude využité na sprievodný program za účasti zástupcov obcí v staniciach Boleráz, Smolenice, Jablonica, Senica a Šaštín-Stráže. Vyťažená jednokoľajná trať, relatívne hustá premávka a značná dĺžka trate neumožňujú zastaviť v každej stanici a zastávke na trati.

V stanici Kúty sa uskutoční slávnostné odhalenie pamätnej tabule k 120. výročiu trate. Podobnú tabuľu už osadili v roku 1998 na budove stanice Smolenice pri príležitosti stého výročia trate. Predstavená bude aj pamätná publikácia o histórii trate.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice