Slovenský raj bude tretíkrát patriť bežcom 
Na Beh v raji prihlásených takmer 400 domácich i zahraničných pretekárov.

24.05.2018 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Slovenský raj bude v sobotu 26. mája patriť bežcom, uskutoční sa tam totiž 3. ročník cestných bežeckých pretekov pod názvom Beh v raji s medzinárodnou účasťou. „Podujatie nadväzuje na úspešný vlaňajší 2. ročník, na ktorom sa zúčastnilo spolu 355 pretekárov. Na realizáciu pretekov finančne prispelo Ministerstvo dopravy a výstavby SR za účelom podpory rozvoja pešej turistiky a pohybových aktivít v prostredí tohto národného parku (NP),“ uviedol marketingový manažér Martin Pižem.

V rámci akcie si športovci preveria svoje sily na už tradičnej 10-kilometrovej trati, ale aj na kratšej polovičnej, ktorá je novinkou tohto ročníka. Obe trate vedú z veľkej časti územím NP Slovenský raj. „Registrácia pretekárov bude prebiehať priamo v mieste štartu a cieľa pretekov pri Turistickom informačnom centre Dobšinská Ľadová Jaskyňa od 8. do 10.40 h. Preteky odštartujú hromadným štartom o 11. hodine,“ upozornil Pižem. Dodal, že vzhľadom na čiastočnú uzávierku cestnej premávky je potrebné, aby sa bežci i diváci dostavili na miesto štartu najneskôr do 10.20 h.

Doposiaľ je na Beh v raji prihlásených takmer 400 domácich i zahraničných pretekárov, ktorí budú súťažiť v 16 vekových kategóriách. Pre dospelých i detských návštevníkov sú pripravené rôzne sprievodné aktivity a súčasťou podujatia je aj prezentácia výrobkov tradičných ľudových remeselníkov z regiónu. Hlavným organizátorom pretekov je Športový klub Dobšiná, partnermi podujatia sú Oblastná organizácia cestovného ruchu Slovenský raj & Spiš, Mesto Dobšiná a Obec Stratená. 
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava