Rytiersky festival Rotenstein v znamení pytačiek
Brány Holíčskeho zámku sa otvoria  26. a 27.mája .

24.05.2018 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Návštevníkov bude čakať najväčšie podujatie svojho druhu na Slovensku. Organizátori v týchto dňoch zverejnili kompletný program rytierskeho festivalu Rotenstein, ktorý na hostí podujatia čaká. TASR informoval marketingový zástupca festivalu Peter Kolišťanik.

Témou tohtoročného festivalu budú pytačky. Na podujatie sa dostavia rytieri z ďalekého severu, domáci bohatieri, no aj tureckí begovia, aby sa v rytierskom turnaji uchádzali o ruku prekrásnej princeznej Alžbety. Neoddeliteľnou súčasťou správnych pytačiek je aj bujará zábava. Tú zabezpečia šermiari, kaukliari, tanečníci i hudobníci. Súčasťou programu budú aj husári – zruční lukostrelci na koňoch. Ďalšou pýchou bude regiment kráľovských Landsknechtov. Súčasťou festivalu bude aj historický trh plný remeselníkov rôzneho druhu. Podujatie bude rozšírené o sedliacky dvor plný zvierat, koní a dravcov.

Na festivale nebude chýbať ani zábava pre najmenších. Bábkari sa zhostia stvárnenia strhujúcich rozprávok, majstri šermu zaučia mládencov vo svojom odbore a vznešené dámy prezradia tajomstvá dvorného tanca. V útrobách zámku bude pre záujemcov k dispozícii aj fotokútik. "Okrem kata sa budú môcť návštevníci vyzbrojiť fotkami v helmách, zbroji či v historickom kostýme," uviedol Bystrík Holeček, jeden z organizátorov. 

Udalosť bude plná zábavy, dobrého jedla a zážitkov. Myslí sa však aj na vzdelanie, pripravené sú pútavé prednášky z histórie. "Môžeme prezradiť, že túto udalosť navštívi aj iný kráľ, a to kráľ slovenskej historickej detektívky a fantasy Juraj Červenák," vyjadril sa ďalší z organizátorov Martin Tibenský.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava