Detská olympiáda v Poprade aj s cyklistikou
Trojtýždňový maratón štartuje v utorok futbalom a vyvrcholí 5. júna tenisom.

22.05.2018 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Športová olympiáda detí a mládeže mesta Poprad (ŠOMP) sľubuje i tentoraz množstvo prekvapení. Záštitu nad jej 23. ročníkom, ktorý štartuje v utorok, prevzal Olympijský klub Vysoké Tatry. „Aj v tomto roku čaká popradských školákov celý rad rôznych športov. Do tejto rodiny navyše v letnej časti priberáme cyklistiku, čo je po futbale druhá najmasovejšia pohybová aktivita na svete,“ ozrejmil referent mládeže a športu a zároveň koordinátor ŠOMP Peter Procházka.

Zaradenie cyklistiky do programu detskej olympiády plánoval magistrát mesta už vlani, keďže cyklistika je momentálne na Slovensku, najmä vďaka Petrovi Saganovi, na vzostupe. „Očakávame, že si získa popradskú mládež. Dopomôcť by k tomu mohli bývalí vynikajúci slovenskí reprezentanti združení v Olympijskom klube Vysoké Tatry. Veríme, že osobnou účasťou na športoviskách motivujú deti k pohybu,“ dodal Procházka.

Trojtýždňový maratón štartuje v utorok futbalom a vyvrcholí 5. júna tenisom. Okrem toho je na programe mixvolejbal a kráľovná všetkých športov - atletika. Do súťaží sa zapoja tiež najmenší, keďže pre deti z materských škôl chystajú organizátori samostatnú olympiádu. „Celkovo za touto akciou hľadajme množstvo zanietených ľudí a partnerov. Aj touto cestou sa im preto chceme poďakovať,“ uzatvára Procházka.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol