Bohatý program májových dní v Medzilaborciach 
Májové dni mesta ponúknu trhy, folklór i divadlo.

10.05.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdražilová

Pripravená je tiež tradičná súťaž vo varení gulášu. TASR o tom informovala Iveta Gališinová z odboru kultúry a športu v Medzilaborciach. V rámci Májových dní sa v meste uskutočnia Laborecké trhy. Prebiehať budú od piatka (11.5.) na rovnomennej ulici. "Pripravené budú stánky s občerstvením, ako aj rozličným tovarom, či už je to oblečenie, hračky, ale aj výrobky, ktoré predstavujú remeselníci," priblížila Gališinová s tým, že popoludní v priestoroch mestského úradu slávnostne uvítajú novonarodené deti do života. "O 17.00 h bude v kultúrnom dome koncert Z klenotnice rusínskeho folklóru, ktorý je venovaný Dňu matiek," doplnila.

Trhy pokračujú aj v sobotu (12.5.), keď o 9.00 h odštartuje aj súťaž vo varení gulášu. "Zapájajú sa štyri družstvá. Čakanie na túto dobrotu spríjemňujú ľudoví muzikanti. Neskôr je vyhodnotenie, v rámci ktorého každé družstvo získava pamätný list, ako aj spomienkový darček," uviedla Gališinová s tým, že verejnosť potom čaká ochutnávka jednotlivých gulášov.

Májové dni v Medzilaborciach ukončí o 17.00 h divadelná hra v podaní hercov Divadla Alexandra Duchnoviča z Prešova Havaj. "Tragikomédia z prostredia rusínskej dediny s príznačným menom Havaj je komorným príbehom o hľadaní seba samého na periférii Európy, v kruhu nie celkom typickej rodiny," približuje dej webová stránka mesta.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol