Inline plocha na žilinskom zimáku
Investícia si vyžiadala 27.700 eur, pričom mesto prispelo sumou 25.000 eur.

10.05.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na zimnom štadióne v Žiline uviedli do užívania novú inline plochu, ktorá vytvorí počas letných mesiacov priestor na trénovanie pre všetky kategórie v rámci Mestského hokejového klubu mládeže (MsHKM) Žilina. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Doplnila, že inline plochu sa podarilo zakúpiť a položiť s finančnou pomocou mesta Žilina. Investícia si vyžiadala 27.778 eur bez DPH, pričom mesto prispelo sumou 25.000 eur. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo s pomocou mesta Žilina zabezpečiť túto plochu, ktorá výrazným spôsobom rozšíri možnosti využívania zimného štadiónu aj v letných mesiacoch. Každodenným využívaním inline plochy sa skvalitní tréningový proces mládežníckych tímov v Žiline," povedal konateľ mládežníckeho klubu Daniel Rančák.

Hlavným zámerom mesta je podľa žilinského primátora Igora Chomu ponúknuť Žilinčanom ďalšiu možnosť na aktívny šport a v neposlednom rade aj zlepšiť kvalitu života v meste. "Zimný štadión budeme môcť vďaka tejto ploche využívať aj v letnej verzii. A čo je dôležité, bude slúžiť širokej verejnosti. Naším záujmom je popularizovať šport medzi mladými, pretože táto oblasť je v súčasnosti zanedbávaná a tento nový prvok v podobe inline plochy k tomu určite prispeje," uviedol Choma.

"Chcem poďakovať aj všetkým trénerom mládežníckych družstiev, hráčom juniorského a dorasteneckého tímu, ktorí sa podieľali svojou pomocou na položení a sprevádzkovaní nového povrchu v hlavnej hale žilinského zimného štadióna," dodal Rančák.

Na ploche podľa neho pribudnú ešte dva prenosné basketbalové koše a dvadsať lôpt, aby bolo jej využitie čo najpestrejšie. "To znamená, že okrem inline hokeja, hokejbalu, florbalu či futsalu, sa bude dať plocha využívať aj na spestrenie prípravy formou basketbalu, ktorý nesie viacero hokejových prvkov," uzavrel konateľ MsHKM Žilina.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice