Výber projektov zverilo mesto Partizánske verejnosti
O finančnú poporu z rozpočtu sa uchádza 16 občianskych projektov

10.05.2018 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Výber zámerov zverila samospráva opäť verejnosti, tá môže odovzdať hlas jednému či viacerým z nich do 15. mája. Informovala Martina Skaličanová z Mestského úradu v Partizánskom. 

Na realizáciu aktivít v rámci projektu Komunitného participatívneho rozpočtu vyčlenila radnica opäť 20.000 eur. Podporiť jednu či viacero z nich môže verejnosť prostredníctvom sms správy. Z jedného telefónneho čísla môže obyvateľ za konkrétny projekt hlasovať iba raz, ale môže hlasovať aj za všetky. 

O podporu verejnosti sa uchádza Amavet klub s projektom Veda nás baví, partizánska hvezdáreň zase s Festivalom Slnka. Základná škola s materskou školou (ZŠ s MŠ) Veľká okružná chce získať financie na Bezpečnú školu, na rovnaký projekt aj ZŠ Športovcov, ZŠ Malinovského na keramickú dielňu, bar Aerocafe na rozšírenie outdoorového ihriska a občianske združenie Centrum Naša chalúpka na živé "Človeče, nehnevaj sa". 

Peter Vráňak má záujem za mestské financie označiť nový turistický chodník z Hlbokého do Sedla Plešovica, občianske združenie Batania zrealizovať Bezpečné školské ihrisko. Vydavateľstvo Tempo žiada peniaze na zriadenie kontaktnej miestnosti s prístupom do archívu pre verejnosť, súkromná umelecká škola na projekt Krajšie mesto PE, Športový klub Harvard na zámery zasadacej miestnosti a Učiť sa chceme od najlepších. Občianska iniciatíva zberateľov chce zdigitalizovať históriu činnosti klubu filatelistov a novín od firmy Baťa a ZŠ R. Kaufmana chce zabezpečiť nábytok do učebne v prírode a mimo nej. 

Samospráva zafinancuje prvých desať projektov. Na to, aby projekt podporila, musí tento získať minimálne 50 sms hlasov. Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016. Minulý rok podporila radnica financiami z rozpočtu mesta deväť projektov. Medzi inými išlo o vybudovanie učebne v prírode v ZŠ s MŠ Veľká okružná, detského ihriska v ZŠ Malinovského či stabilné internetové pripojenie v ZŠ Športovcov. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava