Vtedy: Vzorná východoslovenská obec Boľ
V akcii zveľaďovania obcí a miest na počesť 20. výročia oslobodenia.

04.05.2018 | Košický kraj | Autor: Z.Hausová

 

V kraji dokončili celkom 31 kultúrnych domov, šesť základných škôl a ďalšie diela. Vytvorili hodnotu za viac ako 200 miliónov korún. Významné úspechy vo zveľaďovaní dosiahla najmä obec Boľ v Trebišovskom okrese, kde v roku 1965 v rámci akcie Z vytvorili hodnotu bezmála 300 tisíc korún.

Hoci obec Boľ má len niečo nad 600 obyvateľov, svojou upravenosťou môže byť vzorom nejednej obci vo Východoslovenskom kraji.

 

               

FOTO: Ján Tóth, František Szüc predseda MNV, Ján Kedi a Štefan Panyko predseda JRD nad novými úlohami na skrášlenie obce. Foto: archív TASR/4. mája 1965.

 

Kultúrny dom budujú obyvatelia obce svojpomocne v rámci akcie Z. Na jeho výstavbe sa od začiatku roka odpracovalo do 25 tisíc brigádnických hodín. Hodnota celého diela bude 2 a pol milióna korún.

 

                 

FOTO:  Rozostavaný kultúrny dom, ktorý budujú obyvatelia obce svojpomocou v rámci akcie Z. Foto: archív TASR/4. mája 1965.

 

Vzorná upravenosť nie je charakteristická len pre obec, ale aj pre družstevné objekty. Družstevníci stále zlepšujú chov hovädzieho dobytka. Podobne ako v minulom roku, aj tohto roku družstevníci dodajú na verejné zásobovanie nadplán 500 q bravčového mäsa.

 

                  

FOTO:  Časť kolektívu JRD v rozhovore s predsedom JRD Štefanom Panykom (vpravo) a vedúcim mechanizačnej skupiny Bartolomejom Bodrogim (na motorke). Foto: archív TASR/4. mája 1965.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava