Vybudujú cyklocestu na Sigord
Najnovšia povedie po trase bývalej Pionierskej železničky smerom na Zlatú Baňu.

30.04.2018 | Prešovský kraj | Autor: K.Mudríková

V Prešove pokračuje rozsiahla výstavba cyklociest. Najnovšia povedie po trase bývalej Pionierskej železničky smerom na Zlatú Baňu. Vďaka ďalším vybudovaným úsekom budú cyklocestami prepojené všetky prešovské sídliská. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

"Prípravy sú z našej strany zavŕšené, stavbári sa môžu pustiť do diela. Cyklistom sa tak čoskoro otvorí ďalšia možnosť bezpečnej jazdy do blízkych obcí i do neďalekej rekreačnej oblasti Sigord," uviedla prešovská primátorka Andrea Turčanová pri podpise zmluvy s víťazom súťaže na výstavbu cyklistickej cesty. 

Nová asfaltová komunikácia pre cyklistov bude vyše 6,5 kilometra dlhá a tri metre široká. Povedie po historickej trase bývalej lesnej, neskôr takzvanej Pionierskej železničky. V Prešove začne v časti Solivar, pokračovať bude cez Dulovú Ves a Kokošovce k rekreačnej oblasti Sigord. Cyklisti získajú pohodlné a bezpečné cestovanie za objavovaním Slanských vrchov.

Stavbu počas 18 mesiacov zrealizuje spoločnosť Swietelsky Slovakia, spol. s r.o., ktorá je víťazom verejnej súťaže. Celkové náklady budú v objeme takmer 1,2 milióna eur. Mesto Prešov túto stavbu realizuje s podporou európskych fondov.

Grejták doplnil, že v minulom roku mesto odovzdalo do užívania cyklocestu na Bajkalskej ulici s celkovou dĺžkou 484 metrov. Celkové náklady na tento projekt dosiahli sumu okolo 1,5 milióna eur. Jej dobudovaním cyklisti dostali možnosť súvislého presunu od mestskej haly až do Veľkého Šariša.

Sieť cyklociest v Prešove sa už čoskoro rozšíri aj o ďalšie úseky. Pripravená je výstavba cyklociest na Masarykovej i Sekčovskej ulici – tu je už ukončený proces verejného obstarávania. Blíži sa aj výstavba cyklocesty v úseku Mestská hala - Wilec hôrka, ktorou prešovská radnica dokončí realizáciu úsekov medzinárodnej cyklocesty Eurovelo prechádzajúcej územím Prešova.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava