Vo Vranove by mohli vzniknúť dva výrobné závody
Priemyselný park s inžinierskymi sieťami vznikol v roku 2008.

25.04.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdražilová

Vranovský priemyselný park (PP) Ferovo má aktuálne dvoch potenciálnych investorov. TASR o tom informovala hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková. Podľa jej slov má mesto s jedným z nich podpísanú nájomnú zmluvu datovanú k 26. marcu 2018. Ide o spoločnosť Ematech, s.r.o., ktorá by sa mala venovať predaju a servisu poľnohospodárskej techniky. "Prevádzka bude spustená do dvoch rokov od podpísania zmluvy," spomenula s tým, že plánovaný počet zamestnancov je na úrovni 12.

Ďalším potenciálnym investorom, o ktorom sa v súvislosti s Ferovom hovorí už od roku 2016, je Iron Recycling, a.s. "Na poslednom zastupiteľstve bol predložený návrh nájomnej zmluvy s touto spoločnosťou, z rokovania bol stiahnutý z dôvodu pripomienok zo strany poslancov," uviedla Fedorňáková. Spustenie prevádzky avizuje do troch rokov od účinnosti zmluvy.

Schvaľovanie nájomnej zmluvy s touto spoločnosťou má byť súčasťou najbližšieho mestského zastupiteľstva, ktoré je naplánované na štvrtok 26. apríla. Podľa zverejneného investičného zámeru bude predmetom činnosti tejto firmy recyklácia olovených batérií a výroba komponentov pre výrobcov nových olovených batérií. Spoločnosť počíta s vytvorením 50 až 90 nových pracovných miest. Technologickú dokumentáciu odprezentuje v utorok pri návšteve poslancov a zamestnancov mesta v podobnom podniku v Maďarsku.

Jedným z materiálov predkladaných na najbližšie zasadnutie vranovských poslancov je aj zámer na nájom pozemku v PP Ferovo pre spoločnosť Majstri zrubov, s.r.o. Tá má záujem o územie s výmerou 3550 štvorcových metrov. Účelom firmy je výroba a výstavba zrubových domov, ako aj pridružená drevovýroba komponentov do drevodomov. Prevádzka by mala pozostávať z budovy so sociálnym zázemím a kanceláriou, spevnených plôch na výrobu a montáž, ale aj pre sklad dreva. Spoločnosť plánuje v priebehu troch rokov zamestnať cca 15 ľudí a postupne tieto počty navyšovať.

Priemyselný park vznikol vo Vranove nad Topľou v roku 2008. Ide o zelený park, to znamená, že tam nie sú žiadne budovy, ale sú tam k dispozícii všetky siete, a teda voda, plyn, elektrina, osvetlenie. Sú tam komunikácie, parkoviská a oplotenie. Nachádza sa v lokalite Ferovo v južnej časti mesta, vedľa cestného obchvatu smerom na Humenné. Jeho rozloha je 16 hektárov.

Od vzniku PP sa uskutočnilo medzi mestom a potenciálnymi investormi množstvo rokovaní. Hovorilo sa okrem iného o strojárskom, stavebnom, drevospracujúcom priemysle, ale aj plazmovom spracovaní odpadov, výrobe liehu z obilnín či nábojov. Doteraz je však prázdny.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice