Liptovský Mikuláš podporí cyklistickú dopravu
Už po štvrtý raz sa samospráva pripojí ku národnej kampani Do práce na bicykli.

23.04.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Siváková

Do výzvy sa v tomto ročníku zatiaľ prihlásilo 27 tímov, registrácia je možná do 5. mája. TASR informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Do súťaže sa môže prihlásiť každý, kto v rámci svojho zamestnania vytvorí tím z dvoch až štyroch osôb a zaregistruje si ho na oficiálnej stránke národnej kampane www.dopracenabicykli.eu. Samotná súťaž sa bude konať počas celého mesiaca máj.

„Vyhodnocovať sa bude napríklad počet najazdených kilometrov jednotlivých tímov, ale aj najaktívnejší jednotlivci a taktiež súťaž v aktivite jednotlivých samospráv,“ priblížil Gabriel Lengyel z liptovskomikulášskeho mestského úradu s tým, že kampaň je spojená so súťažou v rôznych kategóriách a mesto si pre cyklistov pripravilo niekoľko prekvapení.

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách. Mesto za do tohto projektu zapája so zámerom motivovať svojich zamestnancov a taktiež obyvateľov Liptovského Mikuláša k zdravému životnému štýlu, ale najmä s cieľom propagovať cyklistickú dopravu ako možnosť rýchlej, cenovo dostupnej, bezpečnej a zdraviu prospešnej dopravy do zamestnania.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice