Farmári sa stretnú v Košiciach
Stretnutie zástupcov štátnych inštitúcií s farmármi bude vo štvrtok 26. apríla.

20.04.2018 | Košický kraj | Autor: M.Černý

Hlavnou témou budú vlastnícke, nájomné a majetkovo-právne vzťahy vrátane poskytovania podpôr v poľnohospodárstve. Informoval o tom Michal Feik z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV SR).

Cieľom stretnutia je podľa rezortu hľadanie riešení medializovaných problémov na úrovni odbornej diskusie so zástupcami celej poľnohospodárskej obce Slovenska. "Naším cieľom je diskutovať s farmármi o riešeniach týkajúcich sa najmä nájmu a obhospodarovania poľnohospodárskej pôdy," uviedla vicepremiérka a ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Stretnutie sa pôvodne malo uskutočniť 12. apríla, ale na žiadosť niektorých farmárov agrorezort presunul termín o dva týždne.

Na stretnutie sú pozvané združenia zastupujúce poľnohospodárov naprieč celým sektorom, vrátane poškodených farmárov na východnom Slovensku. "Vyšli sme v ústrety množstvu požiadaviek malých, stredných i veľkých farmárov z celého Slovenska a na stretnutie sme pozvali desiatky združení, ktoré zastupujú poľnohospodárov podnikajúcich v prvovýrobe. Dotknutí farmári najmä z Občianskej iniciatívy Zemplína budú mať možnosť riešiť svoje problémy individuálne, a to v rovnaký deň predpoludním," vysvetlila Matečná.

Na stretnutí sa zúčastnia zástupcovia MPRV SR, Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), Slovenského pozemkového fondu (SPF). Pozvaní sú aj zástupcovia Krajského riaditeľstva Policajného zboru, Krajského súdu a Krajskej prokuratúry v Košiciach.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice