Juniori vs. seniori
Žilinskí stredoškoláci vyzvali seniorov na šachovú partiu.

12.04.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na šachovom turnaji juniori vs. seniori si v stredu na pôde Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v Žiline zmeralo sily 57 žiakov stredných škôl s desiatimi klientmi zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.

"Nie som hráčkou šachu, ale obdivujem každého, kto to dokáže a vie. Lebo aj na svojich súrodencoch vidím, že vedia lepšie veci analyzovať, systematizovať. Takže, je to podľa mňa naozaj veľmi dobrá pomôcka na rozvoj logického myslenia," povedala po otvorení turnaja predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

Pozitívom turnaja je podľa nej aj spájanie síl študentov so seniormi. "Spájajú tu sily študenti, dospelí ľudia, chorí ľudia aj seniori. To vzájomné prepájanie všetkých troch generácií je podľa mňa tiež dobrým motívom," podotkla Jurinová.

FOTO: Na snímke šachový turnaj juniori - seniori medzi žiakmi stredných škôl a klientami sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja v Žiline v stredu 11. apríla 2018. FOTO TASR - Erika Ďurčová.

Predsedníčka šachového klubu TJ Mladosť Žilina Darina Vaneková doplnila, že študenti so seniormi hrali na turnaji dvakrát päť minút na deväť kôl. "Ľudí zo zariadení sociálnych služieb už mladí berú ako začlenených do spoločnosti a radi si s nimi zmerajú sily. Pretože, to nie je o tom, kto akú má silu, ale kto ako vie uvažovať a rozmýšľať. Ocenení budú víťazi jednotlivých regiónov Kysuce, Považie, Turiec a celkový víťaz medzi seniormi a mládežou," dodala Vaneková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava