Vranovčania vyzbierali 130 vriec odpadu
Podujatie Poupratujme si Vranov pripravila samospráva s viacerými organizáciami.

11.04.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdražilová

Vranovčania pri spoločnom upratovaní mesta vyzbierali 130 vriec odpadu. Tretí ročník podujatia Poupratujme si Vranov pripravila samospráva v spolupráci s viacerými organizáciami i školami pôsobiacimi v meste.

"Hlavným cieľom akcie bolo zapojiť všetkých obyvateľov, nielen deti, ale aj dospelých, do jarného upratovania verejných priestranstiev, oddychových zón a sídlisk," informovala hovorkyňa mesta Eva Fedorňáková.

V tomto roku do upratovania zaradili viac lokalít. "Dobrovoľníci okrem Náučného lesníckeho chodníka a priestoru od Dobrianskeho ulice po strelnicu upratovali Lúčnu ulicu, sídlisko Juh, vrchnú časť Sídliska 1. mája, spodnú časť Okulky," priblížila.

Primátor Ján Ragan zhodnotil, že v tomto roku sa do upratovania zapojilo viac ľudí. "Znamená to, že našim občanom záleží na tom, aké prostredie majú v našom meste a jeho okolí," uviedol. Poznamenal, že samospráva zabezpečuje upratovanie v priebehu celého roka formou aktivačných pracovníkov a využíva na to vlastné technické prostriedky.

Mesto v rámci akcie poskytlo občanom vrecia, novinkou bolo aj zapožičanie pracovného náradia. "Túto službu využilo desať obyvateľov," dodala hovorkyňa.
 Vranovčania vlani v rámci tejto akcie vyzbierali približne 90 vriec odpadu, ktoré skončili na mestskom zbernom dvore rovnako ako v tomto roku. Samospráva plánuje v takýchto aktivitách pokračovať.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice