Na Jakubovom námestí bude Dobrý trh
V rámci programu sa predstaví viacero zahraničných umelcov a komunít.

10.04.2018 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Jakubovo námestie v bratislavskom Starom Meste bude čoskoro opäť patriť Dobrému trhu. Ten ponúkne tradičné stánky s rôznymi produktmi a jedlom, ale aj kultúrno-umelecký program, prezentáciu susedských komunít či diskusie o rozvoji mesta. Dobrý trh na "Jakubáku" otvorí svoje pomyselné brány pre verejnosť v sobotu 21. apríla, a to od 10.00 do 17.00 h.

Cieľom podujatia je predstaviť lokalitu Jakubovho námestia cez jeho obyvateľov a pozrieť sa viac na to, aké komunity tu žijú. "Dobrý trh je nie len jednorazovým podujatím, ktoré príde a odíde, s našimi susedmi robíme veľa komunitných aktivít. Ľudia v okolí sú dôležití, preto by na nich chceli upriamiť pozornosť," približuje dramaturgička podujatia Illah van Oijen.

Susedská komunita sa predstaví prostredníctvom fotosteny s portrétmi susedov priamo na Jakubovom námestí. Diskutovať sa bude o tom, čo pre nich znamená komunita a čo majú na Jakubáku najradšej. "Susedia aj všetci ostatní návštevníci to budú môcť priamo vyjadriť odkazom na stene," približujú organizátori.

V rámci programu sa predstaví viacero zahraničných umelcov a komunít. Diskutovať sa bude napríklad o rozvoji mesta, o bezodpadovom riešení festivalov porozpráva Michal Kaščák z festivalu Pohoda. Na svoje si prídu rodiny s deťmi, ktoré čaká detská zóna, divadielka alebo čítanie.

Festival opäť myslí aj na životný štýl zero-waste, a tak budú pripravené recyklačné stanice a kompostovateľný riad. Dobrý trh už vlani zakázal používanie plastových riadov, pohárov a príborov. Všetko sa triedi a kompostuje. "Vďaka tomu sme zredukovali množstvo nášho komunálneho odpadu na menej ako 10 percent," dodáva Illah van Oijen.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice