Škôlky v Brezne čaká rekonštrukcia
Počas jarných prázdnin renovovali priestory jednej z nich.

08.03.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Materská škola na Ulici B. Němcovej v Brezne sa dočkala renovácie a tá čaká aj ďalšie tri MŠ v horehronskej metropole. Informoval o tom brezniansky magistrát.
Na realizáciu prvej etapy obnovy škôlky na Ulici B. Němcovej mesto využilo jarné prázdniny. Ako uviedla vedúca investičného odboru magistrátu Zuzana Ďurišová, termín bol dosť krátky.

"S tým mali problém aj stavebné firmy, no keďže sme chceli čo najmenej ovplyvniť chod MŠ, na zrealizovanie prvej etapy sme využili obdobie prázdnin. Realizačná firma ho dokázala dodržať k našej spokojnosti, pričom kvalita prác a celková spolupráca bola výborná," konštatovala Ďurišová.

V MŠ vymenili radiátory, rozvody zdravotechniky, obklady, podlahy v priestoroch prvého a druhého nadzemného podlažia či dažďové žľaby. Mesto vynovilo priestory jednej triedy nábytkom, skrinkami a kobercami. Do skrášlených priestorov sa škôlkari vrátili 27. februára.

Ako zdôrazňuje primátor Brezna Tomáš Abel, deti si zaslúžia byť v pekných, bezpečných a zdravých priestoroch. V druhej etape počas letných prázdnin mesto plánuje v tejto škôlke obnoviť jedáleň, natrieť strešnú krytinu, opraviť fasádu, vysušiť suterénne murivo a naniesť nové omietky.

Ako uviedol brezniansky magistrát, rekonštrukcie sa dočkajú i ďalšie MŠ. "Dve komplexné rekonštrukcie MŠ Nálepkova a Dr. Clementisa budeme realizovať tento rok po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa prác. Vo vlastnej réžii investičného odboru pripravujeme dokumentáciu obnovy MŠ Hradby, podobnú ako v prípade škôlky B. Němcovej," dodala Ďurišová.
 

.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava