Pripravuje sa „Ve Skalici na rínečku“
Májová prehliadka podporuje poznanie hudobného folklóru z územia celého Slovenska.

05.03.2018 | Trnavský kraj | Autor: Ján Lašák

V Dome kultúry v Skalici sa 9. mája uskutoční súťažná prehliadka hudobného folklóru detí Ve Skalici na rínečku. Informoval o tom organizátor súťaže Záhorské osvetové stredisko v Senici. Najlepšie kolektívy a sólisti sa potom predstavia na celoštátnej súťaži hudobného folklóru detí Vidiečanova Habovka na Orave.

Ve Skalici na rínečku je podujatím najvyspelejších detských ľudových hudieb, speváckych skupín, sólistov spevákov a inštrumentalistov zaoberajúcich sa interpretáciou hudobného folklóru na území Trnavského kraja.

Hlavným cieľom súťaže je nadobúdanie vedomostí, rozvíjanie zručností a umelecko-odborný rast prostredníctvom poznania, realizácie a prezentácie umeleckej tvorby v oblasti hudobného folklóru.

„Prehliadkou podporujeme poznanie hudobného folklóru z územia Slovenska, rozvíjame a podnecujeme hudobné nadanie a umeleckú kreativitu. Umožňujeme prezentovať výsledky svojej práce na verejnosti a konfrontovať ich s výsledkami iných. Poskytujeme priestor pre vzájomnú konzultáciu a diskusiu členov a vedúcich kolektívov s členmi odbornej poroty,“ uviedol zástupca Záhorského osvetového strediska Miroslav Koprla.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice