Partizánske podporí 56 žiadateľov o financie
Na podporu športu, hlavne na činnosť s deťmi a mládežou, samospráva vyčlenila 160.000 eur.

01.03.2018 | Trenčiansky kraj | Autor:

Samospráva Partizánskeho podporí tento rok dotáciou z rozpočtu mesta 56 žiadateľov. Tí majú záujem zrealizovať v tomto roku 126 aktivít v súhrnnej výške 273.190 eur. 

Časť zo žiadostí schválila na návrh komisií pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) mestská rada, tými vo výške nad 16.600 eur sa v zmysle nariadenia mesta zaoberalo na svojom rokovaní tento týždeň MsZ. Hádzanárskemu klubu Slávia Partizánske mestskí poslanci odobrili dotáciu vo výške 22.000 eur, Futbalovému klubu Tempo Partizánske 36.000 eur, hokejovému klubu Iskra Partizánske 32.000 eur a Športovému klubu Harvard Partizánske, teda florbalistom, 17.000 eur.

"Čiastky do značnej miery deklarujú vysokú mieru angažovanosti mesta pri podpore športu, ale zároveň aj prezentujú to, že sú to športové kluby buď s veľkou tradíciou, alebo s veľkým množstvom detí a mládeže," skonštatoval primátor Jozef Božik. 

Na podporu športu, hlavne na činnosť s deťmi a mládežou, samospráva podľa jeho ďalších slov vyčlenila v tohtoročnom rozpočte 160.000 eur. "K uvedeným dotáciám treba prirátať i peniaze určené na plnú prevádzku ako mestskej športovej haly, tak mestského zimného štadióna a Futbalového štadióna Karola Jokla. To sú ďalšie desiatky tisíc eur, ktoré sú venované na podporu športu," podotkol. 

O výške všetkých dotácií pre inštitúcie alebo organizácie podľa Božika mesto vždy veľmi transparentne informuje. "Tieto finančné prostriedky, samozrejme, potom musí organizácia aj vyúčtovať voči mestu. Keby tak nekonala, tak jej hrozí, že okrem toho, že bude musieť peniaze vrátiť, tak na ďalší rok sa nemôže uchádzať o finančnú podporu z mesta Partizánske," dodal.

autor: A.Moštkova

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice