Nesrovnal a Droba o doprave v Bratislave
Spolupráca samospráv pri dopravných projektoch na území hlavného mesta i kraja.

27.02.2018 | Bratislavský kraj | Autor: Ján Lašák

Potrebné opatrenia pre zlepšenie dopravnej situácie a mobility v Bratislave boli hlavnou témou pondelkového stretnutia primátora hlavného mesta SR Iva Nesrovnala a predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraja Drobu. V tejto súvislosti hovorili i o potrebnej synergii pri prijímaní konkrétnych opatrení.

"Príkladom je parkovanie – bez dobrej spolupráce medzi mestom a župou nie je možné riešiť najväčší problém, ktorý trápi obyvateľov Bratislavy," zdôraznil Nesrovnal.

V kontexte tohto otvoril aj tému záchytných parkovísk a posilnenie regionálnych vlakov, čo by pomohlo plynulosti dopravy v meste. "Do hlavného mesta totiž prichádza z regiónu denne 100.000 ľudí a 30.000 áut,“ pripomenul Nesrovnal.

Predsedovi BSK predstavil i návrhy hlavného mesta na zefektívnenie čerpania pomoci z eurofondov pri dopravných projektoch na území hlavného mesta i kraja, tlmočil taktiež návrhy na zlepšenie fungovania Bratislavskej integrovanej dopravy (BID), predovšetkým v oblasti odstraňovania súbežných liniek a koordinácie cestovných poriadkov.

Okrem oblasti dopravy sa rozhovor týkal aj problematiky ľudí bez domova v Bratislave. Ako Nesrovnal upozornil, ide o problém, ktorý sa týka oboch samospráv, keďže ľudia bez domova prichádzajú do Bratislavy aj z okolia. Primátor hlavného mesta preto požiadal Drobu o spoluprácu pri poskytovaní pomoci tejto skupine ľudí.

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava