V Bátovciach privítajú učastníkov Pecha Kucha.
Prezentačná akcia je priestorom pre aktívnych ľudí, ktorých spája snaha meniť svet okolo seba.

23.02.2018 | Nitriansky kraj | Autor: Ján Lašák

V kultúrnom centre v Bátovciach organizuje divadlo Pôtoň podujatie, na ktorom sa 2. marca stretnú aktívni ľudia. Tí budú počas jedného večera prezentovať svoje nápady, myšlienky a projekty. Súčasťou akcie bude aj vernisáž výstavy Petra Cvika s názvom Zakázané povrchy.

Ako informovali organizátori, podujatie bude naplnené vizuálnym umením, občianskym aktivizmom, literatúrou a zaujímavými projektmi, ktoré prídu prezentovať hostia z rôznych regiónov Slovenska.

„Prezentačná akcia Pecha Kucha je priestorom, do ktorého vstupuje množstvo aktívnych ľudí, ktorých spája snaha meniť svet okolo seba. Títo ľudia pritiahnu do hľadiska ďalších podobne zmýšľajúcich ľudí," povedal dramaturg divadla Pôtoň Michal Ditte.

Predstavovanie inšpiratívnych nápadov počas podujatia Pecha Kucha býva už tradične sprevádzané aj s prezentáciou vizuálneho umenia. Tentokrát to bude tvorba výtvarníka Petra Cvika, ktorý na večer 2. marca pripravuje veľkoformátovú maľbu na plátno z cyklu Zakázané povrchy.

„Ide o pokračovanie môjho doktorandského výskumu na tému vrstvenia v klasickom maľovanom závesnom obraze. Divadlo Pôtoň disponuje pre výtvarníka bohatými priestormi a môj projekt bolo možné finalizovať aj vďaka ich rezidenčnému programu," skonštatoval Cvik.

autor: Pavol Ivan

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice