Mesto Šaľa rozdalo potravinovú pomoc
Ľudia v ťažkej sociálnej situácii si v týchto dňoch prevzali prvé tohtoročné dávky potravinovej pomoci.

22.02.2018 | Nitriansky kraj | Autor: Ján Lašák

Múku, cestoviny, olej, ryžu, cukor, konzervy či strukoviny si prevzalo niekoľko desiatok rodín. Ako uviedla Erika Kollerová z mestského úradu, 13,5-kilogramové balíky dostávajú sociálne odkázaní obyvatelia mesta štyrikrát do roka. Vlani okrem toho dostali aj jeden balík s hygienickými potrebami.

O tom, kto je oprávnený získať potravinovú pomoc, rozhoduje Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, samotné balíky potom distribuuje v spolupráci s Farskou charitou sv. Jozefa v Nových Zámkoch. Tá v týchto dňoch do Šale doručila 128 balíčkov pre 68 rodín. 

Aby sa dostali k ľuďom, ktorí sú na to odkázaní, pomáha s odovzdávaním dávok aj šalianska radnica. "Mesto je súčinné s charitou, pretože mnohí občania sa nezdržujú v mieste trvalého bydliska, sú to aj ľudia bez domova. My ich vyhľadávame, kontaktujeme, povieme im, kedy a kde si môžu balíčky prevziať, prípadne im ich neskôr doručíme," vysvetlila Margaréta Zozuľáková z referátu sociálnych vecí mestského úradu. 

Ako doplnila, nárok na potravinovú pomoc majú predovšetkým ľudia, ktorí sú poberateľmi dávok v hmotnej núdzi. Právo na balíček majú aj niektoré skupiny seniorov alebo invalidní obyvatelia mesta.

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice