Na Hrebienku sa stretnú ľadoví sochári
Po šiesty raz sa vo Vysokých Tatrách stretnú ľadoví sochári, aby si zmerali svoje sily na festivale Tatry Ice Master. 

10.01.2018 | Prešovský kraj | Autor: Ján Lašák

"Od piatka 12. januára do nedele 14. januára sa môžu návštevníci tešiť na výtvory tímov sochárov z desiatich krajín, ktorí vdýchnu život 50 tonám ľadu. Okrem toho sme pripravili koncert Jany Kirschner, dve ľadovo–ohňové šou a ďalšie atrakcie," informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Veronika Littvová.

Kocky ľadu premenia umelci na 40 unikátnych ľadových sôch zobrazujúcich rôzne témy a motívy. V prvý deň budú mať voľný štýl, počas druhého a tretieho dňa podujatia sa budú držať tém - krajina, z ktorej pochádzam, svetová fauna a flóra.

"Aktuálny ročník podujatia umelcom ponúka premenlivé poveternostné podmienky, avšak aj napriek tomu veríme, že vďaka ich šikovnosti vzniknú nádherné ľadové unikáty, ktoré si návštevníci Tatier budú môcť prísť pozrieť aj v nasledujúcich týždňoch," upozornila Littvová.

Vstup na podujatie je zdarma, na Hrebienok sa môžu návštevníci dostať pešo alebo pozemnou lanovkou. Program Tatry Ice Masters sa začne v piatok o 8.30 h, kedy začnú sochári tvoriť prvé sochy v nesúťažnom dni, koncert Jany Kirschner je naplánovaný na 17.15 h.

"V sobotu 13. januára si návštevníci okrem práce sochárov a následného vyhodnotenia najlepších prác môžu užiť večerný koncert skupiny King Shaolin a následne aj ľadovo-ohňovú šou. Podobný program je aj v posledný deň festivalu," uzatvorila Littvová.

Na Hrebienku je už od začiatku decembra aj najväčšia atrakcia v regióne - Tatranský ľadový dóm. Ten postavili sochári pod vedením Adama Bakoša v štýle Sagrada Familia Gaudí.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol