Senica plánuje zrekonštruovať Sokolovňu
Verejné obstarávanie by malo byť podľa plánu ukončené v júni.  Rekonštrukcia je naplánovaná na 24 mesiacov.

18.02.2018 | Trnavský kraj | Autor: Ján Lašák

Mesto Senica začína proces verejného obstarávania na dodávateľa stavby, ktorý bude rekonštruovať budovu Sokolovne. Tá je od novembra 2017 majetkom mesta a po dokončení rekonštrukcie sa stane sídlom mestského múzea.

Mesto na opravu tejto budovy získalo peniaze z programu cezhraničnej spolupráce Interreg v rámci projektu Česká cesta. Projekt bol podaný spolu s mestom Klobouky u Brna. Celkové výdavky na projekt sú viac ako 1.53 milióna eur. Senica získala 1.07  eura, z toho spolufinancovanie mesta predstavuje 53.5 tisíc eur.

Verejné obstarávanie by malo byť podľa plánu ukončené v júni. "Rekonštrukcia je naplánovaná na 24 mesiacov. Po stavebných prácach sa v druhej polovici roka 2019 sústredíme na vnútorné vybavenie budovy a prípravu expozície. Na tvorbe expozície sa začína pracovať už teraz v súlade s podaným projektom Česká cesta," ozrejmila Ľubica Kadlec Melišová z referátu regionálneho rozvoja Mestského úradu (MsÚ) v Senici.

Dominantou múzea bude maketa stredu mesta z prelomu 19. a 20. storočia, ktorú odborníci pripravujú už tri roky. "Suterén budovy bude venovaný archeológii a nálezom z ostatného obdobia výskumov v jednotlivých lokalitách Senice. Prízemie bude zamerané na históriu letohrádku rodiny Vagyonovcov, neskoršiemu využitiu ako Sokolovne. Zaznamenaná bude história Českej cesty, dejiny mesta. Maketa bude umiestnená v podkroví a prístupná bude aj veža Sokolovne," priblížil Ľuboš Hazucha z referátu regionálneho rozvoja MsÚ.

auto: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice