Staré Mesto chce ďalšie zaregulované územie
 Ohraničené je ulicami Dostojevského rad, Karaždičova, Mlynské nivy, Košická a Landererova.

15.02.2018 | Bratislavský kraj | Autor: Ján Lašák

Reguláciu zabezpečení územný plány zóny (ÚPZ) Chalupkova, ktorej čistopis schválili staromestskí poslanci na februárovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

"Som rád, že v tomto volebnom období sa nám podarilo dokončiť 12-ročnú prácu na regulácii územia bývalej Kablovky a bývalej Teplárne v zóne Chalupkova," uviedol pre TASR starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Schválenie nového územného plánu zóny síce vníma pozitívne, zároveň ale zdôrazňuje, že keby sa proces podarilo ukončiť skôr, dalo by sa regulovať o čosi väčšie územie, ako je tomu v súčasnosti. Problém vidí v nečinnosti bývalého vedenia samosprávy, ktoré územné plánovanie začaté ešte za čias starostu Andreja Petreka, za štyri roky neposunulo. Súčasné vedenie to označuje za zlyhanie.

Na otázku, či sa dá novým územnoplánovacím dokumentom v súčasnosti ešte niečo zaregulovať, starosta uviedol, že dá, ale hlavne už len južná časť územia, teda smerom k Pribinovej ulici. "Na severe sa už všade stavia, to už nie je možné. Už sú vydané záväzné stanoviská, územné rozhodnutia, stavebné povolenia," doplnil Števčík. Územný plány zóny totiž musí zohľadňovať všetky záväzné stanoviská, ktoré magistrát v tejto súvislosti vydal. Napriek tomu vníma schválenie tohto ÚPZ veľmi pozitívne, lebo je to jediný, ale najsilnejší nástroj, ktorá samospráva v tomto smere má.

Staré Mesto má okrem toho platných sedem ďalších územných plánov zón a v súčasnosti obstaráva Územný plán zóny (ÚPZ) Brnianska-Patrónka.

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice