Mesto Šaľa kultivuje lesopark, pribudli aj fitnes zariadenia
TASR ponúka text správy aj v maďarskom jazyku.

14.12.2018 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Šalianska radnica pokračuje v revitalizácii lesoparku, z ktorého sa má stať nová mestská rekreačná zóna. Počas leta a jesene tu došlo k výrubu náletových drevín, presvetleniu lesného porastu a likvidácii čiernych skládok.

V posledných týždňoch tu pribudli rôzne fitnes prvky a zariadenie na hranie stolného tenisu. "V lesoparku sú už aj lavičky a smetné koše. Hneď ako to dovolí počasie, bude mesto pokračovať aj v čistení chodníkov a samotného lesa. Na jar je naplánovaná revitalizácia zelene smerom ku Školskej ulici, ktorá sa tak dostane do susedstva lesoparku," uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Ako doplnila, magistrát plánuje osadiť v lesoparku aj niekoľko náučných prvkov, ktoré budú na prechádzkach využívať deti zo škôl a škôlok. "Vyznačená bude aj bežecká cestička pre športovcov. Na jar potom dôjde k ďalšiemu skrášleniu a oživeniu lesoparku," dodala Kollerová.

 

Text správy v maďarskom jazyku.

A vágsellyei (Šaľa) városháza folytatja a parkerdő felújítását, amelyből egy új, városi pihenőövezetet akar létrehozni. A nyár és az ősz folyamán már kivágták a vadon nőtt faféléket, megritkították az erdőt és felszámolták az illegális szemétlerakatokat.

Az elmúlt hetekben különféle tornaszereket és pingpongasztalokat is kihelyeztek. „A parkerdőben már padok és szemétkosarak is vannak. Amint megenyhül az időjárás, a város folytatni fogja a járdák és az erdő tisztítását. A növényzet helyreállítását az Iskola utca irányában tavaszra tervezzük, amely így a parkerdő szomszédságába kerül” – közölte Erika Kollerová, a Városi Hivatal munkatársa.

Hozzátette: a városháza néhány tanulást segítő elem kihelyezését is tervezi, amelyeket az iskolások és az óvodások is használhatnak majd a sétáik során. Egy kijelölt útvonalat is létrehoznak a futók részére. Tavasszal pedig folytatják a parkerdő szépítésével kapcsolatos munkálatokat” – mondta Kollerová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava