Stredoveké vianočné trhy v Trnave majú novú atrakciu
Na námestí nechýba živý betlehem a výrobky ľudových remeselníkov.

14.12.2018 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Živý adventný kalendár s prekvapením v každom políčku, remeselné stánky a dobové občerstvenie ponúkajú od piatka do nedele 16. decembra Stredoveké vianočné trhy v Trnave. Rozložili sa na Námestí sv. Mikuláša pri bazilike a sú už niekoľko rokov vítanou alternatívou ku komerčnému podujatiu, ktoré sa odohráva v centre mesta. 

Na námestí nechýba živý betlehem, výrobky sviečkarov, kováčov, medárov, výrobcov cínového riadu a ďalších starých remesiel. Novinkou je vykurovaná orientálna čajovňa. "Takú sme ešte v Trnave nemali," povedal pre TASR Bystrík Holeček z agentúry Hector. Agentúra prišla nielen s myšlienkou ohňami osvetlených Stredovekých vianočných trhov, ale pripravuje v Trnave viaceré podujatia s odkazom na minulosť aj počas roka.

Pre vianočné trhy nezabudli na živé zvieratká, s ktorými sa deti rady tešia, strelnicu i kolotoč  na ručný pohon. "V tomto roku sme pridali aj čítanie rozprávok pre deti," uviedol Holeček. Dodal, že za každým okienkom adventného kalendára sa skrývajú akrobati, žongléri, tanečníčky, šermiari s krátkymi vystúpeniami. "Na príprave a celom priebehu sa nás podieľa asi štyridsať," povedal. 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava