V Spišskej Novej Vsi predstavia výstavu Fotografia
Tematicky vo fotografiách prevláda krajinná scenéria.

26.11.2018 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

 Spišské osvetové stredisko (SOS) v Spišskej Novej Vsi pripravilo na utorok 27. novembra vernisáž výstavy členov Fotoklubu Spiš s názvom Fotografia. „Ide o jubilejný 10. ročník výstavy, ktorá prezentuje najnovšiu tvorbu neprofesionálnych fotografov. Kolekcia, ktorú ponúkame, obsahuje zbierku fotografií od 17 autorov,“ uviedla odborná pracovníčka SOS Miriama Bukovinská a dodala, že vernisáž sa uskutoční o 16.30 h.

Tematicky vo fotografiách prevláda krajinná scenéria, architektonické prvky, ale aj samotní ľudia v každodennom živote. Hlavnou myšlienkou je prezentovať každoročne najnovšie diela, tentoraz z roku 2018.

„Svojimi fotografiami sa návštevníkom nášho osvetového strediska predstavia ženské autorky - Ingrid Zgodavová, Viera Sabovčíková, Adriana Mahdalová, Dáša Kolláriková, spolu s Alenou Šulcovou, Annou Slebodovou a Ivou Liptákovou. Mužskú časť skupiny fotografov dopĺňa Ladislav Vikartovský, Michal Bobko, Tibor Morihladko, Dávid Ilkovič, spolu s nimi aj Jirko Salzmann, Kazimír Štubňa, Miloš Fiľa, ale aj František Krajňák, Michal Buza a František Dulík,“ konkretizovala Bukovinská s tým, že výstava potrvá v priestoroch SOS do 21. decembra.

Vznik Fotoklubu Spiš sa datuje od roku 1980 a v súčasnosti je v ňom 25 aktívnych členov z okresov Spišská Nová Ves, Levoča, Gelnica a Poprad. Garantom realizovaných aktivít, ako sú klubové výstavy, expozície jubilantov či výstavy súťažného charakteru, ale aj plenéry a workshopy, je práve SOS. Mnohí fotografi sa prezentujú aj svojimi individuálnymi výstavami v rámci regiónu či Slovenska. „Lektormi a odbornými poradcami klubu sú Radim Kopec, Miroslav Dibák a Kazimír Štubňa, ktorí radi pomôžu dobre mienenými radami,“ uzatvára Bukovinská.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava