Nová virtuálna prehliadka mesta Poprad
Mesto sprístupnilo pre návštevníkov svojej webovej stránky virtuálnu prehliadku prostredníctvom 13 vyhliadkových bodov. 

10.01.2018 | Prešovský kraj | Autor: Ján Lašák

"Ide o jednoduchú a pritom zaujímavú formu prezentácie mesta pre všetkých, ktorí plánujú jeho návštevu alebo sa len chcú zoznámiť s jeho podobou a pokochať nádhernými pohľadmi na Poprad a jeho okolie," uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda. 

Staršie panoramatické zábery spracované boli nahradené novou virtuálnou prehliadkou využívajúcou modernejšie zobrazenie, čo ocenia predovšetkým majitelia dotykových telefónov. Virtuálna prehliadka obsahuje spolu 13 panoramatických záberov z Popradu.

"Zaujímavé sú najmä výhľady z veží kostolov, ktoré zatiaľ nie sú pre verejnosť bežne prístupné. Virtuálna prehliadka tak umožní zoznámiť sa s výhľadom z veže Kostola sv. Egídia v centre Popradu alebo z veže Kostola sv. Jána Evanjelistu vo Veľkej," upozornil hovorca s tým, že nechýba pohľad na Poprad a okolie z vrcholu Zámčiska, zastúpené sú aj zábery z Matejoviec, Spišskej Soboty, nechýbajú ani Stráže či sídlisko Juh.

Ovládanie virtuálnej prehliadky je podľa Galajdu veľmi intuitívne. Každý záber je sprevádzaný stručnou audionahrávkou, textom s krátkym popisom konkrétneho miesta, jeho presnou lokalizáciou na mape. Virtuálnu prehliadku možno zdieľať e-mailom alebo prostredníctvom sociálnych sietí.

Okrem počítača je možné virtuálnu prehliadku absolvovať aj na tabletoch a prostredníctvom mobilných telefónov. V mobiloch, ktoré majú gyroskop a digitálny kompas, je možné virtuálnu prehliadku vnímať aj prostredníctvom 3D okuliarov, ktoré poznajú používatelia virtuálnej reality. 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava