Letisko Košice má za sebou rekordnú charterovú sezónu 
V letnej sezóne vypravili spolu 591 charterových letov.

20.11.2018 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Letisko Košice má za sebou najúspešnejšiu a zároveň najdlhšiu charterovú sezónu vo svojej histórii. Ako TASR informovala marketingová manažérka letiska Jana Tomková, oproti vlaňajšku ide takmer o 40-percentný medziročný nárast.

Počas tohtoročnej letnej sezóny bolo na a z letiska Košice vypravených spolu 591 charterových letov, čo predstavuje deväť destinácií v desiatich krajinách. Prvý charter smeroval do Hurgady 25. mája a posledný letel na rovnaké miesto 3. novembra. „V tomto období prešlo bránami letiska Košice rekordných 170.461 charterových cestujúcich, čo je medziročný nárast až o 38,6 %,“ uviedla s tým, že najnavštevovanejšími destináciami boli Antalya v Turecku, Burgas v Bulharsku a egyptská Hurgada.

Viac než 11-percentný medziročný nárast zaznamenalo košické letisko aj čo sa týka celkového počtu vybavených cestujúcich za obdobie od januára do októbra, kedy vybavili 482.329 cestujúcich. „Počet leteckých pohybov - teda vzletov a pristátí, vzrástol o 44,1 % na 13.335. Súčet maximálnych vzletových hmotností vybavených lietadiel vzrástol medziročne o 17,2 % na 170.559 ton,“ spresnila Tomková.

Posledné mesiace letisko zaznamenalo výrazný nárast počtu cestujúcich na dovolenkových linkách, pričom bolo v ponuke týchto 19 destinácií s odletom z Košíc - Tirana (Albánsko), Burgas (Bulharsko), Varna (Bulharsko), Podgorica (Čierna Hora), Rijeka (Chorvátsko), Hurgada, Marsa Alam (Egypt), Thessaloniki, Korfu, Patras, Rodos, Larnaca, Heraklion (Grécko), Palma de Mallorca, Barcelona (Španielsko), Lamezia Terme, Olbia (Taliansko), Monastir (Tunisko) a Antalya (Turecko).

Po ukončení charterovej sezóny možno prostredníctvom partnerských aeroliniek letiska Košice naďalej cestovať z Košíc do viac než 500 destinácií len s jedným prestupom. „Koncom októbra sme privítali novú leteckú spoločnosť Eurowings a aj vďaka novým linkám do Mníchova a Düsseldorfu tak majú obyvatelia z našej spádovej oblasti ďalšiu príležitosť objavovať svet letecky z Košíc,“ pripomenul priamu leteckú linku výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Michael Tmej.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice