V Prešove vysadia až 12.000 rôznych kvetov 
Postupne budú kvitnúť od jari do neskorej jesene.

13.11.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

V prešovských kvetinových záhonoch v centre mesta aj na sídliskách pribúdajú v týchto dňoch tisíce nových kvetov, trvaliek a cibuľovín. Tie farebne skrášlia ulice mesta počas budúceho roka.

"Prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti sa do záhonov vysadí vyše 12.000 rôznych kvetov. Približne polovicu z nich tvoria sirôtky, ktoré zakvitnú od bielej cez fialovú, žltú či oranžovú až po bordovú," uviedol tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták. Pod zeminou sa ocitne aj vyše 6700 cibuliek tulipánov niekoľkých druhov, narcisov i rôznorodých modrávok a cesnačiek.

"Od jari do neskorej jesene tak počas budúceho roka budú postupne kvitnúť v záhonoch na uliciach Hlavná, Levočská či na Námestí legionárov. Svojimi pestrými farbami tiež skrášlia množstvo kvetináčov v centre mesta, pri železničnej stanici, pri Opále, či na Námestí mieru," doplnil Grejták.

Ako dodal, už po tretíkrát tiež zakvitnú 'kvetinové koberce' v trávnikoch v každej zo siedmich prešovských mestských častí. Medzi trávou tak od skorej jari postupne vykvitnú šafrany, narcisy a tulipány.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava