J. Nosko v B. Bystrici suverénne zvíťazil vo všetkých 77 okrskoch 
Voľby do mestských a obecných samospráv. 

11.11.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Banskobystrický primátor Ján Nosko suverénne zvíťazil v meste pod Urpínom a má silný mandát viesť Banskú Bystricu po ďalšie štyri roky. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov po spočítaní všetkých okrskov v meste a zo zápisnice mestskej volebnej komisie, ktorá je zverejnená na webovej stránke mesta. Zvíťazil vo všetkých 77 okrskoch, kde získal 18.281 hlasov.

Noskov najväčší súper, mestský a krajský poslanec Igor Kašper, ktorý kandidoval ako nezávislý a podporovali ho SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a Progresívne Slovensko, dostal 5490 hlasov. Peter Peuker (NAJ-Nezávislosť a Jednota) 140 a Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku) 401 hlasov.

                                   

Podľa zápisnice prišlo k urnám v sobotňajších komunálnych voľbách v Banskej Bystrici 24.839 voličov z vyše 65.000.

„Banskobystričania mi vystavili vysvedčenie. Prijímam ich s pokorou a ďakujem všetkým, ktorí prišli voliť," konštatoval Nosko, ktorý kandidoval ako nezávislý s podporou Smer-SD a SNS. Poďakoval všetkým podporovateľom a ľuďom, ktorí pri ňom stáli po celý čas. Chce urobiť všetko pre to, aby obyvateľov nesklamal.

V komunálnych voľbách v roku 2014 získal Nosko 9739 hlasov voličov. V tom roku súperil o primátorské kreslo s vtedajšou hlavou mesta Petrom Gogolom.


 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava