V Nových Zámkoch sa zišli milovníci klobás 
Na súťaži sa stretli tímy zo Slovenska i zahraničia.

27.10.2018 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Hlavné námestie v Nových Zámkoch patrí po celú v sobotu milovníkom klobás, ktorí sa tam zišli na 14. ročníku Klobfestu. Samotnému festivalu predchádzal v piatok (26.10.) Deň tekvice, ktorý vyplnili súťaže vo vyrezávaní tekvíc a vystúpenia hudobných skupín a folklórnych a tanečných súborov.

Sobota je venovaná výlučne klobásam a ich výrobe. Na súťaži sa aj tento rok stretli tímy zo Slovenska i zahraničia. "Ich úlohou bude z desiatich kilogramov mäsa vyrobiť klobásu na pečenie. Porota bude popoludní hodnotiť prípravnú fázu, estetický vzhľad surovej klobásy, chuť upečenej klobásy a tiež pracovné miesto jednotlivých tímov," informovali organizátori

Ako pripomenuli, súčasťou novozámockého Klobfestu býva aj kultúrny program v podobe vystúpenia folklórnych skupín, ale aj koncertov, rockovej či country hudby. Už dopoludnia sa o zábavu staral DJ Ati, pripravené sú aj vystúpenia folklórneho súboru Matičiarik a vystúpenia kapiel Weekend, Profil, TR-Band a Charlie. Kultúrny program Klobfestu ukončí vystúpenie skupiny Hex.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol