Vtedy:V Dolných Salibách otvorili obchodný dom
Vokrese Galanta otvorili v nedeľu 18. októbra 1953 prvý Družstevný obchodný dom. 

22.10.2018 | Nitriansky kraj | Autor: Z. Hausová

Veľký, slnkom ožiarený dom s plnými výkladmi rôznych druhov kvalitného tovaru budil už v skorých ranných hodinách pozornosť obyvateľov Dolných Salíb. Už o 9. hodine sa zhromaždila veľká časť obyvateľstva pred Družstevným domom. Po pozdravoch funkcionárov ľudovej správy a pracovníkov v spotrebnom družstevníctve otvorili Družstevný obchodný dom prestrihnutím pásky predseda Okresného zväzu spotrebných družstiev v Galante Michal Danácz.

Družstevný obchodný dom v Dolných Salibách má 11 oddelení, v ktorých dostať v podstate všetok v domácnostiach potrebný tovar od pekného nábytku až po tie najbežnejšie druhy potravín. Otvorením Družstevného obchodného domu v Dolných Salibách splnili pracujúci spotrebných družstiev jednu z úloh z uznesenia strany a vlády, týkajúcich sa zvyšovania životnej úrovne pracujúcich na vidieku.

 

          

FOTO:Slávnosť otvorenia Nového Družstevného obchodného domu v Dolných Salibách spestrili svojím vystúpením žiaci Národnej školy. Na obrázku žiak tretej triedy Národnej školy Juraj Benčík tancuje kozáčka. Foto: archív TASR/19. októbra 1953.

 

          

FOTO:Plné výklady rôznych druhov kvalitného tovaru vzbudzujú pozornosť obyvateľov Dolných Salíb. Foto: archív TASR/19. októbra 1953.

 

              

FOTO: Po prívetoch funkcionárov ľudovej správy a pracovníkov v spotrebnom družstevníctve prestrihol symbolickú pásku predseda Okresného zväzu spotrebných družstiev v Galante Michal Danácz. Tým odovzdal Družstevný obchodný dom svojmu účelu. Foto: archív TASR/19. októbra 1953.

 

Vedúci poľnej pracovnej skupiny Michal Horváth, kotrý patrí medzi najlepších družstevníkov v Dolných Salibách, vyjadril svoju radosť z otvorenia Družstevného obchodného domu takto: "Družstevný obchodný dom nám pomôže zlepšiť prácu na našich poliach, lebo odbremení naše ženy od chodenia pre rôzne druhy výrobkov do okresného mesta. Sám som čakal na otvorenie tohto obchodu s nákupom kuchynského sporáku preto, že ho teraz budem mať lacnejší o prepravné. 

 

          

FOTO: Predavač Družstevného obchodného domu Jozef Domeny ukazuje skupinárovi Michalovi Horváthovi šporák, ktorý si chce kúpiť. Foto: archív TASR/19. októbra 1953.

 

          

FOTO:Záber z predajných miestností novootvoreného Družstevného obchodného domu. Foto: archív TASR/19. októbra 1953.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava