Folklór prezentujú na prehliadke v Sabinove stovky účinkujúcich z 24 obcí 
V mestskom kultúrnom stredisku sa prezentuje približne 450 účinkujúcich.

14.10.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Aktivizovať dedinské folklórne skupiny a rozvíjať ľudové tradície je cieľom 44. ročníka regionálnej prehliadky Krása životu, ktorá sa koná v nedeľu v Sabinove. Vo viac ako šesťhodinovom programe sa v priestoroch Mestského kultúrneho strediska (MsKS) prezentuje približne 450 účinkujúcich z Prešovského a Sabinovského okresu.

"Účasť je každoročne veľmi dobrá, záujem zo strany folklórnych skupín je obrovský. Tento rok máme účastníkov z 24 obcí, v kategórii obradový folklór je to deväť folklórnych skupín, v speváckych kategóriách máme 23 speváckych skupín, 13 sólistov a štyri duetá," priblížil pre TASR organizátor Michal Kišeľak z Divadla Jonáša Záborského – útvaru osvetovej činnosti v Prešove. 

Podujatie, ktoré začalo o 13. h a potrvá až do večera, je prístupné verejnosti. Spoluorganizátormi sú Prešovský samosprávny kraj (PSK), mesto Sabinov a MsKS Sabinov. "Ak v obci pracuje folklórna skupina, tak potom nie je problém pripraviť priebežne nejaký tematický program v súlade so zvykoslovím ročného obdobia, rodinnými či pracovnými zvykmi, alebo nejaký príležitostný reprezentatívny spevácko-hudobno-tanečný program," konštatoval Kišeľak.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice