Tisovec pokračuje v revitalizácii areálu Šťavica
Areál sa nachádza pri prameni prírodnej minerálnej vody, podľa ktorej dostal aj názov.

09.02.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Ján Lašák

Pokračovanie v revitalizácii oddychového areálu Šťavica je jedným z aktuálnych zámerov, ktorým sa chce v tomto roku venovať samospráva Tisovca na severe okresu Rimavská Sobota. Podľa slov primátora Petra Mináča chcú toto miesto s prameňom minerálnej vody spraviť príťažlivejším pre obyvateľov i návštevníkov mesta.

"Plánujeme tam okrem iného osadiť napríklad nové lavičky. Priamo v Tisovci ich vyrobila spoločnosť Mestské lesy," priblížil primátor, podľa ktorého chcú s prácami začať hneď v jarných mesiacoch. V minulom roku samospráva v areáli postavila nový altánok a k obnove Šťavice prispel i tamojší turistický oddiel KOS Rimavská dolina, ktorého členovia pre svoje klubové účely zrekonštruovali schátranú budovu bývalého skladu.

 Areál Šťavica sa nachádza pri prameni prírodnej minerálnej vody, podľa ktorej dostal aj názov. V minulosti bol hojne využívaný obyvateľmi Tisovca na spoločenské, kultúrne a oddychové účely. Stál tu okrem iného bufet a drevená tančiareň, ktorá však v roku 1998 vyhorela. V areáli sa nachádza tiež prírodný amfiteáter, ktorý ale potrebuje rekonštrukciu a v súčasnosti nie je v prevádzke.

autor: TASR

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice