Plány obcí na slovensko-ukrajiskej hranici
Zástupcovia samospráv slovenskej a ukrajinskej prihraničnej oblasti sa 7.februára zišli v obci Inovce v Sobranskom okrese.

08.02.2018 | Košický kraj | Autor: Ján Lašák

Išlo o pravidelné stretnutie v rámci dohodnutej spolupráce medzi Zakarpatskou oblasťou a Košickým samosprávnym krajom. Hovorili najmä o spoločných aktivitách plánovaných v tomto roku. Ako TASR informoval prednosta Okresného úradu v Sobranciach Boleslav Lešo, rokovanie, na ktorom sa okrem iných zúčastnili starostovia niekoľkých obcí Perečínskeho rajónu a Sobranského okresu, sa uskutočnilo aj pri príležitosti 10. výročia vzniku schengenskej hranice.

"Stretnutie  sa týkalo vytvorenia plánu práce na aktuálny rok v rámci dohôd sociálno-kultúrnych spoločenských aktivít a športových podujatí  a zároveň o možnostiach cezhraničnej spolupráce v rámci európskych projektov. Pri jednotlivých vystúpeniach zaznela aj jednoznačná podpora spoločných väčších aktivít v rámci väčších miest, ako sú Užhorod a Košice, a podpora pripravovaných dní Užhorodu v Košiciach,“ priblížil.

Cieľom schôdzky podľa Leša bolo, aby sa akcie termínovo neprekrývali v jednotlivých obciach, tiež so štátnymi sviatkami. "Tieto stretnutia sa konajú pravidelne, raz na slovenskej, raz na ukrajinskej strane," uzavrel.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava