V kaštieli v Dolnej Krupej sa chystajú na Posledné dotyky leta 
Prehliadka priblíži hudobnú tradíciu a život majiteľov kaštieľa.

19.09.2018 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

V Slovenskom národnom múzeu - Hudobnom múzeu v kaštieli Dolná Krupá pri Trnave sa v piatok 21. septembra o 17. hodine uskutoční komentovaná prehliadka historického parku s názvom Posledné dotyky leta. Podujatie je súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva. 

Prehliadka podľa informácií Aleny Krátkej programovej pracovníčky priblíži hudobnú tradíciu a život majiteľov kaštieľa – šľachtických rodov Brunsvik – Chotek a obdobie pôsobenia Ludwiga van Beethovena v Dolnej Krupej.

"Počas prechádzky sa návštevníci v sprievode lektora zoznámia s najzaujímavejšími miestami parku a v prípade dobrého počasia bude pre nich pripravená ochutnávka medoviny v umelej jaskyni – grotte. Rovnako sa záujemcovia môžu tešiť na hudobné vystúpenie Country folk v podaní gitarového dua Ľubomíra Konečného a Vladimíra Machalu z Trnavy," uviedla Krátka. 

Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2018, ktoré sa konajú od 1. do 30. septembra, vznikli z iniciatívy Rady Európy a Európskej komisie. Do tohtoročného 25. ročníka sa zapája takmer 50 štátov Európy.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava