Stará Ľubovňa zrekonštruuje ďalší meštiansky dom na námestí 
Obnova domov na Námestí sv. Mikuláša má za cieľ zachovanie historického jadra.

08.09.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Meštiansky dom na Námestí sv. Mikuláša staroľubovnianska radnica v najbližších týždňoch zrekonštruuje. V rokoch 2016 a 2017 radnica obnovila fasády na Mestskom paláci, Galérii Provinčný dom a Dome ľubovnianskeho mešťana. Na meštianskom dome plánuje okrem komplexnej rekonštrukcie pasáže aj obnovu fasády.

Podľa vedúceho Referátu správy majetku mesta Mestského úradu v Starej Ľubovni Štefana Žida, začiatkom augusta bola vyhlásená výzva na zákazku s nízkou hodnotou.

Víťazným uchádzačom sa stala spoločnosť MG PROJECT s.r.o. z Podolínca, ktorá vykoná všetky požadované stavebné práce za približne 13.352 eur. Spoločnosť nedávno realizovala rekonštrukčné práce v podchode či Relaxačno-pohybovú miestnosť Materskej školy na Vsetínskej ulici.

"Mesto Stará Ľubovňa v týchto dňoch uzatvorilo so zhotoviteľom prác zmluvu o dielo. Po odovzdaní staveniska má zhotoviteľ na vykonanie prác najviac dva mesiace. V priebehu nasledujúcich dní sa začne aj rekonštrukcia strechy Galérie Provinčný dom, ktorá je v havarijnom stave. Vzhľadom na to, že časť objektu vlastní súkromný majiteľ, nevyhnutná oprava strechy predstavuje združenú investíciu," dodal primátor Ľuboš Tomko.

Obnova meštianskych domov na Námestí sv. Mikuláša má podľa radnice za cieľ zachovanie historického jadra. Všetkých 27 objektov predstavuje národné kultúrne pamiatky patriace do pamiatkovej zóny mesta.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice