Začínajú sa Pamätné dní mesta Humenné
Návštevníci spoznajú aj jeho partnerské samosprávy. 

07.09.2018 | Prešovský kraj | Autor: M.Zdražilová

Humenská samospráva pripravila pre svojich obyvateľov i návštevníkov tradičné Pamätné dni mesta, počas ktorých si pripomenú 701. výročie jeho prvej písomnej zmienky. V tomto roku nesú podtitul Dni priateľstva. Začínajú v piatok, pokračovať budú až do nedele (9.9.).

"Pamätné dni mesta Humenné sa tento rok budú niesť práve v znamení spoznávania kultúr našich partnerských miest, medzi ktoré patria český Třebíč, poľské mestá Sanok, Jaroslaw, Przemysl, ruské Vidnoje, ukrajinský Perečín a Mukačevo, maďarská Mátészalka, chorvátsky Šibenik a francúzske mesto Darney," informovala Michaela Dochánová z humenskej radnice.

Návštevníci budú môcť vidieť prezentáciu remeselných výtvorov, ochutnať budú môcť tiež jedlá družobných miest. "Pri tejto príležitosti vzniknú v centre mesta počas tohto podujatia aj 'mestečká', v ktorých sa naše partnerské mestá budú prezentovať po všetkých stránkach," dodala.

Program sa začne v piatok o 10.00 h na námestí pred Mestským kultúrnym strediskom (MsKS), kde vystúpia najmladší Humenčania. Na poludnie sa v MsKS uskutoční vernisáž obrazov autorov z Ukrajiny, Poľska či Slovenska. V popoludňajších hodinách sú pripravené vystúpenia zahraničných folklórnych súborov. Tie sa neskôr pridajú k sprievodu, ktorý povedie centrom mesta. Vo večerných hodinách sa uskutoční koncert českého speváka Davida Kollera.

V sobotu začína program od 13.30 h. Návštevníci v ňom uvidia historických šermiarov z Poľska, folkloristov, ale aj sokoliarov. Na záver dňa organizátori pripravili koncert nitrianskej skupiny Desmod. Nedeľa bude patriť deťom a rozprávke O hlúpom Janovi i Rusínskemu folklórnemu festivalu. Milovníci filmu si počas soboty a nedele prídu na svoje v letnom kine v amfiteátri.

Vstup na všetky podujatia a parkoviská v meste je bezplatný. Program organizátori pripravili na námestí pri MsKS, tiež pri Fontáne lásky.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava